Materialen en texturen in CINEMA 4D

Of je nu kunstmatige of natuurlijke materialen wilt maken, Cinema 4D's materiaalsysteem geeft je verregaande controle over de oppervlakte-eigenschappen van je 3D-vormen. De meeste materialen worden opgebouwd uit texturen of uit Shaders. Op vlak van texture is quasi alles mogelijk, want Cinema 4D ondersteunt alle populaire beeldformaten waaronder gelaagde PSD-bestanden.

Een breed gamma aan 2D- en 3D-Shaders laat je toe om snel procedurale patronen te creëren, ideaal voor het nabootsen van glas, hout of metaal. Met de Filter- en Layer-Shaders combineer je afbeeldingen, Shaders en andere Filter-effecten.

 

Schilderen in 3D

MAXON's Cinema 4D laat je toe je texturen perfect te beheren dankzij de volledig voor 3D geoptimaliseerde ondersteuning van Layers en Filters en het gebruik van tekentablets.

In Cinema 4D kan je tot 10 verschillende Channels beïnvloeden met een enkele penseeltrek. Een penseel kan een volledig materiaal bepalen met reflectie, reliëf en transparantie in plaats van alleen maar een enkele kleur . Met Cinema 4D's exclusiever RayBrush-technologie zie je het effect van dat schilderen in real-time in het gerenderde beeld. Bovendien schilder je met het Projection Painting-tool over UV-naden of zelfs in een keer over verschillende objecten in een scène heen. Aan mogelijkheden geen gebrek.

 

Projection Man

Projection Man is een revolutionaire manier om digitale achtergronden voor filmsets te maken (Digital Matte). Makkelijk in te stellen, nog makkelijker om de Matte waar nodig te corrigeren. Met Cinema 4D's interne schildertools of met Adobe Photoshop kunnen talrijke Mattes worden bewerkt en gemanipuleerd. Daardoor worden uitgebreide of wilde camerapaden mogelijk gemaakt. Of je nu met een ballon over de stad zweeft, doorheen een stroomversnelling schiet, van kliffen springt of een eenvoudige statische achtergrond voor een set maakt: de kracht en snelheid van Projection Man zullen je verbazen.

 

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660