Animeren in CINEMA 4D

Drop je scènes in de vierde dimensie met MAXON's Cinema 4D. Professionele 3D-animaties waren nog nooit zo makkelijk te maken. Bijna letterlijk elk object, materiaal of eigenschap kan je keyframen door op de rode cirkel naast z'n naam te klikken. Je kan het nog makkelijker maken door de automatische keyframing aan te zetten voor alle of enkel de geselecteerde eigenschappen. En om de zaken nog meer te versnellen, kan je gewoon in de Power Slider klikken om keyframes vast te leggen of te wijzigen zonder van software-layout te moeten wisselen.

De tijdslijn

De tijdslijn is het hart van de animatie. Voor elke parameter die je animeert, krijg je een spoor of Track. Welke sporen je op de tijdslijn ziet, bepaal je zelf. Met de Master Tracks controleer je alle keyframes. Met de Region-tool verplaats en verschaal je delen van de animatie. Natuurlijk kan je ook keyframes automatisch laten vastleggen.

 

F-Curves

Gebruik de F-Curve-modus voor gedetailleerde animatie-aanpassingen, of om gewoon de animatie te bestuderen. Je kan meerdere curven tegelijk aanpassen en de snapshot-optie gebruiken om vorige versies van de curve als referentie te gebruiken bij het verfijnen van de animatie.

 

Niet-lineaire animatie

Dankzij niet-lineaire animatie kan je makkelijk honderden keyframes in complexe hiërarchieën manipuleren, loopen of stapelen. Onderdruk animaties met voorgedefinieerde bewegingen en bouw bovenop elementaire animaties door er aanvullende keyframes of  bewegingen overheen te leggen.

 

Gebruik geluid

Moeten beeld en klank gelijk lopen? Importeer je audio in de tijdslijn en stem de animatie of op de golfvorm. Zet Scrubbing aan en beluister het geluid terwijl je doorheen de animatie gaat met de Time Slider. Of ga nog een stapje verder: koppel geluid aan specifieke objecten en render het geluid in Surround Sound-kwaliteit. 

 

Particles

Cinema 4D Prime heeft zelfs een eenvoudig te gebruiken Particle-systeem. Je kan elk object gebruike als Particle, zoals 3D-vormen of lichtbronnen. Beïnvloed particles met diverse effecte zoals zwaartekracht, turbulentie, wind en meer om indrukwekkende animaties te maken.

 

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660