CINEMA 4D & VECTORWORKS

Vectorworks-gebruikers kennen de voordelen van dit krachtige CAD/BIM-programma en weten hoe het hun dagelijkse workflow vereenvoudigt. Maar ondanks zijn mogelijkheden is Vectorworks geen eiland. Cinema 4D is de perfect keuze om functionaliteit toe te voegen aan de Vectorworks-gereeschapsset. Cinema 4D vult Vectorworks aan op vlakken die in Vectorworks minder uitgediept zijn.

 

Render snel, realistisch en in echte omgevingen

Cinema 4D's Physical Renderer is waarschijnlijk de belangrijkste aanvulling op Vectorworks. Met die rendermotor maak je fotorealistische beelden die niet van echt te onderscheiden zijn. De naam zegt het al: deze rendermotor produceert zeer accuratie nabootsingen van optische condities. Deze nieuwe en verbeterde rendermotor garandeert spectaculaire beelden aan een nog hogere snelheid dankzij de nieuwe Radiosity Maps. Interieurscènes kunnen daardoor sneller gerender worden, met tegelijk een hogere kwaliteit.

Vele architectuurprojecten moeten getoond worden in de echte omgeving waarin ze gebouwd zullen worden. Dankzij Cinema 4D's Camera Matching-systeem is dat makkelijk te realiseren. De plaats van de virtuele objecten kan je aanpassen aan de kijkhoek, het persepectief en het vluchpunt van de foto's van de site. HDRI-beelden kan je gebruiken om de verlichting van de 3D-scène te laten overeenstemmen 

Als je geen HDRI gebruikt, kan je nog steeds de juiste sfeer creëren. Zes verschillende lichtsoorten en een reeks schaduwopties verzekeren je van de perfecte lichtomstandigheden voor elke situatie en elk ontwerp.

Materialen en lagen

Objecten hebben goede materialen nodig om er in een render te kunnen overtuigen. De juiste materialen geven oppervlakken het vereiste realistische karakter. Cinema 4D's materiaalsysteem is de perfecte toevoeging om het foto-realisme van Vectorworks-projecten te verhogen. Materialen kunnen nauwkeuriger gepositioneerd worden, en kunnen gebruik maken van krachtige procedurale Shadres voor organische materialen zoals baksteen of hout. Met speciale gereedschappen beperk je materialen tot specifieke delen van een oppervlak. Een ander krachtig gereeschap is de Layer Shader waarmee je materialen kan stapelen en schikken zoals lagen in Photoshop. Dit geeft je eindeloze combinatiemogelijkheden.

Cinema 4D heeft ook Normal en Displacement Shaders. Deze beogen hetzelfde effect als de Bump Shader, namelijk het nabootsen van reliëf, maar hebben een veel realistischer resultaat. Een Normal Map zorgt er voor dat het reliëf onder elke hoek overtuigend blijft. Iets wat met een Bump Shader niet lukt. De Displacement Shader gaat nog een stapje verder: die vervormt de geometrie. Met Displacement lijkt het alsof je het reliëf in al zijn details gemodelleerd hebt, terwijl je er niet meer voor moet doen dan een afbeelding of Shader kiezen en het beeld renderen.

 

 

Omgevingen definiëren

Architectuurmodellen tonen in een echte omgeving draagt in belangrijke mate bij aan het realisme van het beeld. Cinema 4D heeft een uitgebreide bibliotheek met planten, bomen, personen. Voor interieurbeelden zijn er diverse soorten meubilair die leven en karakter toevoegen aan lege ruimtes. Het brede palet aan buitenplanten laat toe om snel verschillende soorten landschappen samen te stellen en te renderen.

De Cinema 4D Visualize-bibliotheek vind je in de Content Browser. Alle objecten in deze bibliotheek kan je met een drag-en-drop in je scène plaatsen, of het nu gaat over een landschap, binnenruimte, straatscène of stadsgezicht. In de bibliotheek vind je ook verlichtings-setups, zodat je makkelijk een bestaande scène kan verbeteren of de creatie van een nieuwe scène kan versnellen.

Verbeterd modelleren

Een andere nuttige aanvulling van Cinema 4D op Vectorworks is z'n zeer complete verzameling aan modelleergereedschappen. Cinema 4D heeft tal van gereeschappen die je kan gebruiken om Vectorworks-modellen te wijzigen om bijvoorbeeld organische gevormde gevels of dakvormen te maken.

De koppeling tussen Vectorworks en Cinema 4D is momenteel een van de beste op de markt en biedt een indrukwekkende reeks extra mogelijkheden om architectuurscènes tot leven te brengen.

 

 

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660