CINEMA 4D & ArchiCAD

Als het gaat over indrukwekkende visualisaties, neemt Cinema 4D de draad op waar ArchiCAD stopt.

ArchiCAD werkt al meer dan 25 jaar aan software voor architecten. ArchiCAD ondersteunt zowat alle aspecten van het maken van constructiedocumenten met gesofisticeerde en betrouwbare features. Cinema 4D is de perfecte aanvulling om ArchiCAD's uitgebreide mogelijkheden te vervolledigen, vooral op vlak van fotorealistische renders.

Renderen zoals het hoort

Cinema 4D's rendermotor is zonder twijfel de belangrijkste meerwaarde voor ArchiCAD-gebruikers. De rendemotor garandeert uitmuntende resultaten van hoge kwaliteit. Beginners zullen de gebruikersvriendelijkheid van Cinema 4D zeker weten te appreciëren, want zelfs met een beperkte kennis kan je al indrukwekkende resultaten realiseren.

In het hart van Cinema 4D zit de Physical Renderer die de optische eigenschappen van echte camera's en lenzen nabootst. Dit maakt het mogelijk om fysiek correcte scherptediepte en bewegingsonscherpte te berekenen - onmisbaar om beelden te maken die er uitzien alsof je ze met een echte camera hebt gefotografeerd of gefilmd.
 

Shaders en materialen

Gebruik Shaders en materialen om objecten en scènes zo realistisch te maken als hun echte evenknie. Cinema 4D's uitgebreide materiaalsysteem maakt het makkelijk om oppervlakken zoals baksteen, beton, hout en elk ander oppervlak dat je nodig hebt, te maken. Gebruik de Layer Shader, vergelijkbaar met het lagensysteem in Photoshop, om complexe materialen te creëren: individuele texturen en Shaders kan je op lagen plaatsen en schikken zoals het je uitkomt. Lagen krijgen verschillende modussen en kunnen op in totaal 20 verschillende manieren gemixt worden. Dit systeem geeft je eindeloze materiaalmogelijkheden.

Camera Matching

Elk architectuurproject heeft een omgeving waarin het geïntegreerd moet worden. In Cinema 4D vind je een Camera Matching-systeem waarmee je de positie van 3D-elementen kan aanpassen aan een foto-achtergrond. Zo kan je een volledig gebouw monteren in een foto door de kijkhoek, het perspectief en de vluchtpunten ervan over te nemen.

Echte en virtuele elementen worden met Cinema 4D's Physical Sky Feature gecombineerd om een overtuigende weergave te krijgen van architectuurprojecten in een realistische omgeving. Een HDRI-beeld kan aanvullend gebruikt worden om de scène te verlichten. Door ArchiCAD aan te vullen met Cinema 4D's Physical Renderer, HDRI-verlichting en Global Illumination worden virtuele elementen gerenderd in een fotorealistische look.

Gebruiksvriendelijke export

ArchiCAD kan projecten bewaren in het Cinema  4D-bestandsformaat. Daardoor ben je niet allen zeker dan alle objecten correct zijn geëxporteerd, maar dat ook alle materialen en lichtbronnen intact blijven en op de correcte plaats staan. En dankzij de intelligente update-functie kunnen opeenvolgende veranderingen in ArchiCAD makkelijk worden doorgegeven aan Cinema 4D. Deze bewezen workflow maakt het mogelijk om snel adembenemende visualisaties te maken in Cinema 4D.

Gebruik Cinema 4D om realisme toe te voegen aan ArchiCAD-projecten, voor indrukwekkende presentaties in elke projectfase.

 

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660