CINEMA 4D & ALLPLAN

Allplan-gebruikers kennen natuurlijk de voordelen van hun favoriete software voor hun dagelijkse workflow, maar zelfs een pakket als Allplan kan een voordeel halen uit de combinatie met Cinema 4D. De vele functies van Cinema 4D zijn op tal van vlakken een perfecte aanvulling op de Allplan-mogelijkheden. 

 

Een perfect partnership

Renderen, materiaalontwerp, omgevingen bouwen, modelleren en gebouwen monteren in foto's: dat zijn de functies die Cinema 4D interessant maken voor Allplan-gebruikers. Vooral het renderen en het materiaalbeheer demonstreren hoe krachtig Cinema 4D is en op welke vlakken het Allplan aanvult.
 


Materialen en lagen

Omdat Allplan bestanden exporteert in het bestandsformaat van Cinema 4D, is het makkelijk om individuele objecten of volledige projecten uit te wisselen. Cinema 4D's uitgebreide materiaal- en oppervlaktesysteem kan je dan gebruiken om objecten een fotorealistische look te geven. De krachtige Shaders zorgen er voor dat organische materialen zoals hout of baksteen niet van echt te onderscheiden zijn. En met de Layer Shader kan je materialen stapelen en schikken zoals je 't kent in Photoshop.

Displacement en Normal Shaders zijn een ander belangrijk aspect van Cinema 4D's materiaalsysteem. Met een Normal Shader boots je reliëf na op basis van afbeeldingen of procedurale Shaders. Bij Displacement kan je dezelfde afbeeldingen of procedurale Shaders gebruiken, maar het resultaat is nog spectaculairder: het oppervlak van de ojbecten wordt werkelijk vervormd, zodat je een zeer gedetailleerde materiaalweergave krijgt.

Render snel, realistisch en in echte omgevingen

Cinema 4D heeft de opmerkelijke Physical Renderer, een rendermoter die zeer nauwkeurig natuurlijk licht nabootst. In combinatie met Global Illumination krijg je fotorealistische beelden en heldere, zuivere animaties. Zo'n scènes zijn makkelijk te maken en snel te renderen. Cinema 4D ondersteunt ook IES-lichtbronnen, waarmee je het realisme nog kan vergroten.

Wat in 3D gemaakt wordt hoeft niet op zichzelf te staan. Met Cinema 4D's Camera Matching-systeem monteer je CAD-modellen in een foto van de omgeving. Het perspectief, de kijkhoek en de vluchtpunten van de foto worden daarbij overgenomen zodat de geometrie perfect ingepast kan worden in de omgeving - zelfs al is het nog niet gebouwd.

Met Cinema 4D's Physical Sky krijg je zeer authentiek omgevingslicht. Importeer Allplan-objecten in Cinema 4D, voeg materialen en een foto-achtergrond toe en je bent klaar om indrukwekkende visualisaties te renderen. De virtuele elementen zullen naadloos samenvloeien met de foto's van de site.

Interieurbeelden kan je fotorealistisch voorstellen met behulp van IES-lichtbronnen en Global Illumination.

 

Ontwerp de omgeving

Of je nu interieur- of exterieurbeelden wilt maken van je Allplan-project, de vraag blijft: hoe voeg je leven toe aan de scène? Cinema 4D biedt je de oplossing. De uitgebreide bibliotheken van Cinema 4D Visualize en Cinema 4D Studio bevatten objecten van alledag, zoals planten, gebouwen, meubilair, huishoudelijke toestellen, personen en veel meer. Materiaalbibliotheken zijn eveneens beschikbaar en kan je gebruiken om snel elk Allplan-object te voorzien van overtuigende materialen.

De naadloze koppeling tussen Allplan en Cinema 4D en de indrukwekkende mogelijkheden van Cinema 4D vormen de beste garantie voor een perfecte combinatie van beide pakketten.

Geavanceerd modelleren

Een van de features die van Cinema 4D zo'n mooie aanvulling maakt voor Allplan, is de collectie aan modelleergereedschappen.

Allplan heeft natuurlijk zijn eigen modelleertools, maar Cinema 4D geeft aan modelleren een volledig andere dimensie. Subdivision Surfaces, Deformers en talloze andere gereedschappen laten je toe om nauwkeurig complexe en organische vormen en vloeiende ontwerpen te maken. Omdat je Cinema 4D-bestanden rechtstreeks kan openen in Allplan, zijn deze 3D-ontwerpen makkelijk te recupereren in Allplan.

Allplan heeft daarnaast een speciale functie om Allplan-bouwelementen aan te passen aan nieuwe Cinema 4D-vormen. Zo kan je bijvoorbeeld een dak ontwerpen in Allplan en zijn vorm daarna aanpassen om het te laten overeenstemmen met een object dat je in Cinema 4D gecreëerd hebt.

 

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660