Het perfectE licht

Cinema 4D heeft een zeer complete collectie aan verlichtingsmogelijkheden. Pas kleur, helderheid, lichtafname en andere eigenschappen aan. Wijzig de dichtheid, de kleur en meer van elke individuele schaduw. Maak zichtbare lichtbundels, al dan niet met rook of stof in de bundel. Geef een Area Light elke gewenste vorm om voor jouw project de optimale verlichting te bereiken. Lichtbronnen hebben tal van opties zoals contrast, lenseffecten, schaduwkleur, volumetrische effecten, ruispatronen en veel, veel meer.

Sky is the limit

Met SKY schilder je in een oogwenk wolken in 3D en simuleer je de zon, de maan, de sterren en zelfs mist en regenbogen.

Je kiest zelf uit een lijst van steden, plaatsen en landen waar op aarde je scène zich afspeelt, zodat de  belichting overeenkomt het licht in de werkelijkheid. Ideaal voor een zonne-animatie. Dankzij de vele voorinstellingen heb je ook snel een passende omgeving voor je scène.

 

Global Illumination

De render-instelling Global Illumination berekent de lichtweerkaatsing tussen objecten. Zo krijgt je beeld een realistische look. Wil je een belichting op basis van een afbeelding? Geen probleem, met Global Illumination gebruik je ook een HDRI-sky.

 

Realistische armaturen met IES

In Cinema 4D vind je heel wat IES-lichten. Dit zijn kant-en-klare lichtbronnen van bestaande fabrikanten. Instellen is niet nodig want de lichtbron heeft al de juiste helderheid, kleurtemperatuur, fall-off, richting en andere gegevens. Wil je deze collectie 3D-armaturen en bijhorende IES-data  uitbreiden, dan download je andere modellen gratis bij de fabrikant.

 

Lichtbreking en reflectiepatronen

Elk transparant materiaal breekt licht op zijn eigen manier. Met Caustics boots je de lichtbreking doorheen transparante materialen perfect na. Caustics gebruik je ook om de lichtweerkaatsing van sterk reflecterende materialen zichtbaar te maken, zoals bvb. de lichtbreking en de reflectie van water in een zwembad. Zo zorgen Caustics voor dat extra tikje realisme dat een scène nodig heeft.

 

 

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660