Studenten in Actie

Docenten aan het woord

Filip Joos, docent Motion Graphics aan Devine, Digital Design & Development van Howest (België)

In de opleiding Devine - Digital Design and Media, volgen onze studenten 3 Motion Graphics-modules. Twee modules focussen op 2D-animatie en integratie met video, de laatste module legt de link met Cinema 4D. De keuze voor Cinema 4D als 3D-pakket was voor ons een evidente keuze. We gebruiken 3D hoofdzakelijk voor Motion Graphics, en hierin is Cinema 4D een gevestigde waarde. Daarnaast waren de lage instapdrempel en de integratie met After Effects doorslaggevende factoren. De integratie van 3D en Cinema 4D in ons lespakket vormt zeker een meerwaarde voor onze studenten. We merken dat ze door hun kennis en ervaring 3D kunnen introduceren op stage of bij hun werkgever. Visueel aantrekkelijke 3D graphics zijn vandaag immers onontbeerlijk voor de promotie en verkoop van apps, games en andere producten of diensten.

Vincent Impens, gastprofessor aan de School of Arts (KASK) van HoGent (België)

"Toen ik 7 jaar geleden docent werd op het KASK, kwam de vraag naar een goede organische modeller voor ons lespakket. 3D Max, het programma dat er in mijn studententijd onderwezen werd, was geen optie omwille van de steile leercurve. We kozen uiteindelijk voor Cinema 4D, een beslissing die we ons nog niet beklaagd hebben. Het voordeel van deze software is dat het veel eenvoudiger te leren is dan 3D Max, Maya en andere 3D-programma's. De interface is erg intuïtief, zodat onze studenten snel wegwijs zijn in Cinema 4D. Omdat ze minder moeten zwoegen op het technische, kunnen ze zich meteen toeleggen op het creatieve aspect van hun opleiding. En dat komt hun werk alleen maar ten goede."

Studentenprojecten Devine

'Digital creatives' zijn bij de West-Vlaamse hogeschool Howest aan het juiste adres. Binnen de bachelor Multimedia en Communicatietechnologie werd voor hen het keuzetraject Devine, Digital Design & Development uitgewerkt. Dit is wat enkele studenten uitwerkten na de vraag om een Motion Design rebrand uit te voeren voor een (inter)nationale tv-zender:

Lees hier meer over dit project.

Studentenprojecten ESIAJ

De afdeling 3D van ESIAJ - de École Superieure d'Infographie Albert Jacquard in Namen - vormt studenten om tot creatieve professionals met voldoende technische knowhow. Aan het einde van hun driejarige traject bundelen de studenten hun ervaringen in een afstudeerproject. Dat leverde in 2014 volgende pareltjes op:

Min-R, een kortfilm door Damien Buchheit:

 

Hashima, een intrigerende reeks 3D-shots van een verlaten Japans eiland, door Cem Arslan:

Nu jij!

Heb je ook een leuk studentenproject om te delen? Laat het ons weten op marketing@designexpress.eu.

 

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660